Kylen visar larm, röd varningslampa, blinkande triangel eller pip

Senast uppdaterad 2019-11-18 09:18

Problem

• Larmet är synligt på panelen
  • Rött ljus blinkar på displayen
  • Displayen visar en blinkande triangel
  • Apparaten avger en larmsignal eller ett pip
  • Temperaturen är för hög/otillräcklig, se artikel om detta här

Gäller

• Kylskåp
  • Kyl-frys

Lösning

1. Stäng av larmet genom att trycka på knappen som sägs i manualen, Hitta din manual här
  2. Kontrollera om apparaten är installerad och säkrad så att dörren stängs tätt (integrerade apparater)
  3. Kontrollera att skyddsförpackningen har tagits bort från dörren (integrerade apparater)
  4. Kontrollera att skåpet känner av att dörren är stängd (Om det är en ny dörr på att äldre skåp är detta viktigt att kolla)
  5. Om skåpet fortfarande piper/varnar, kontakta auktoriserat servicecenter

Orsak

• Om du nyligen har satt in mycket mat i skåpet som är i rumstemperatur så kan det påvärka tempraturen i skåpet. Efter 12 timmar bör skåpet vara i normal temperatur
  • Skåpet känner inte av att dörren är stängd