Tvättmaskin tar in vatten när den är avstängd

Senast uppdaterad 2020-07-16 06:17

Problem

  • Tvättmaskinen förbrukar vatten även när den är avstängd
  • Magnetventilen låter vatten passera när tvättmaskinen är avstängd

Gäller för

  • Tvättmaskin
  • Tvättmaskin torktumlare

Lösning

Om din tvättmaskin tar in vatten även om den är avstängd, är det viktigt att kontrollera om vattnet som tas in är rent eller smutsigt. Så här gör du i båda fallen:

  1. Vattnet i maskinen är rent: Om du har rent vatten i din tvättmaskin är det möjligt att vattenventilen är smutsig, vilket gör det svårt att öppna eller stänga ordentligt. I många fall kan detta korrigeras genom att köra ett kort program där inloppsventilen spolas med vatten. Detta kommer att rengöra ventilen och återställa dess korrekta funktion.

  2. Vattnet i maskinen är smutsigt: Om du märker att vattnet i tvättmaskinen är smutsigt kommer det oftast från avloppet. Kontrollera vattenavloppet och kontrollera vid behov sifonen som tvättmaskinen är ansluten till. Ofta räcker det att ta bort blockeringar eller skräp från avloppet för att återställa ett korrekt vattenflöde.

Kom ihåg att det är avgörande att hålla vattnet i din tvättmaskin rent för att den ska fungera effektivt. Regelbunden rengöring och underhåll av ditt vattensystem hjälper dig att undvika problem med smutsigt vatten i din tvättmaskin. Men om du stöter på problem kan du alltid rådfråga kundtjänst som kommer att ge dig ytterligare vägledning och lösningar.

Om förslagen ovan inte löser problemet rekommenderar vi att du bokar ett servicebesök.

Orsak

  • Om tvättmaskinen tar in vatten även om den är avstängd kan det bero på att det finns smuts i vattenventilen
Boka en reparatör
Boka en reparatör

Är din produkt i behov av reparation? Vi hjälper dig gärna.

Reservdelar & tillbehör
Reservdelar & tillbehör

Beställ reservdelar och tillbehör för vitvaror från Husqvarna och få det levererat med post snabbt och billigt.